Uvjeti korištenja

UVJETI KORIŠTENJA:
OPĆENITO
Na pristup i korištenje usluga „eGuana – obrt za posredovanje u trgovini“(dalje u tekstu: eGuana) primjenjuju se ovi Uvjeti korištenja internetske stranice i usluge ( dalje u tekstu: Uvjeti korištenja) te svi važeći zakoni i drugi pravni propisi. Pristupom ovoj stranici smatra se da ste ove Uvjete korištenja pročitali, razumjeli te da ih u cijelosti prihvaćate. Ukoliko ne prihvaćate ove Uvjete korištenja, ne koristite stranicu. eGuana pridržava pravo revidirati Uvjete korištenja u bilo kojem trenutku kao i ukinuti pristup ovoj stranice bez prethodne obavijesti. Vaša je obveza da Uvjete korištenja povremeno ponovno pročitate kako biste se upoznali s eventualnim promjenama. Korištenje stranice nakon izmjene Uvjeta korištenja podrazumijevati će da ste s izmjenama upoznati te da ih razumijete i u cijelosti prihvaćate. Isključujemo odgovornost za bilo kakvu štetu prouzročenu korisnicima ili trećim osobama uslijed takvih izmjena.

AUTORSKA PRAVA
Stranica polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela stranice, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem prava stranice i podložno je tužbi.

PRAVO NA IZMJENE SADRŽAJA I USLUGE
Uredništvo stranice zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na stranici bez obaveze prethodne najave.

OBVEZE KORISNIKA
Korisnicima stranice strogo je zabranjeno:
– objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način
– objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
– lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
– objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
– prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja stranice
-objavljivanje reklamnih poruka

IZJAVA O PRIVATNOSTI
eGuana se obvezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima i trećim osobama kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici eGuane i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

CIJENE PROIZVODA I USLUGA
Cijene proizvoda izražene su u hrvatskim kunama (“HRK”) i ne uključuju porez na dodanu vrijednost. eGuana može odrediti određene popuste na kupovinu koji se mogu odnositi na određeno vremensko razdoblje. Cijene proizvoda su podložne promjenama do trenutka potvrde kupovine.
Ugovor o kupoprodaji je sklopljen u trenutku primitka plaćanja.
Cijena dostave, provizije te dodatnih troškova ovise o cijeni naručenog proizvoda.

CARINA
Troškove carinjenja po potrebi snosi krajnji kupac. Carina se obračunava nakon što proizvod dođe do države krajnjeg kupca te samim time troškovi carinjenja nisu uračunati u ukupne cijene koji krajnji kupac uplaćuje za proizvode na račun eGuana.
Za proizvode od dobavljača iz EU koji se koriste za osobne potrebe ne plaća se carina.
Za proizvode dobavljača izvan EU koji se koriste za osobne potrebe plaća se PDV na iznose iznad 22 eura dok se za proizvode iznad 150 eura plaća i carinska stopa od 0-14%
UVOZ KOPIJA POZNATIH MARKI NIJE DOZVOLJEN. SVE PROIZVODE NARUČUJETE NA VLASTITU ODGOVORNOST.
Detaljnije o carini na www.carina.hr ili u Vama najbližoj carinarnici.

NAČIN PLAĆANJA PROIZVODA
Korisnici mogu plaćati proizvode na slijedeće načine, prilikom čega sami odlučuju o načinu uplate:
-uplatom na žiro račun u banci
-uplatom putem opće uplatnice
-uplata Internet bankarstvom
Napominjemo da sukladno članku 43. Zakona o zaštiti potrošača, ugovor u ime maloljetne osobe ili osobe koje nema poslovnu sposobnost može zaključiti samo zakonski zastupnik, a osoba s djelomičnom poslovnom sposobnošću može sklopiti ugovor samo uz dopuštenje svog zakonskog zastupnika.

DOSTAVA
Dostava proizvoda vrši se u roku od maksimalno 60 radnih dana te ne ovisi o nama nego isključivo o dobavljaču od kojih se proizvodi naručuju.

Krajnji rok dostave paketa je 60 radnih dana zbog mogućih nacionalnih praznika i povećanog prometa na poštama.
U navedene rokove nije uračunato zadržavanje na carini i pošti.

Ukoliko krajnji kupac ne podigne pošiljku u pošti ili carini, pakat se vraća dobavljaču.

Ako se pak paket vrati dobavljaču krajnji kupac ima pravo na povrat novca nakon što dobavljač primi svoj paket.

REKLAMACIJE USLUGE, PROIZVODA I DOSTAVE
eGuana je obrt specijaliziran isključivo za posredovanje u trgovini te ne odgovara za :
– Kvalitetu proizvoda
– Izgled proizvoda
– Funkcionalnost proizvoda
– Dostavu proizvoda
Opisi proizvoda na stranici su izvorni opisi dobavljača.
Uplatom na naš račun kupac prihvaća određenu cijenu.
Ukoliko proizvod ne stigne u navedenom roku ili proizvod dođe u obliku koji ne odgovara izvornom opisu proizvoda postoji opcija povrata novca ili ponovno slanje istog proizvoda.

PRAVO NA POVRAT NOVCA / PONOVNO SLANJE PROIZVODA
Hoće li krajnji kupac ostvariti povrat novca za naručeni proizvod ispunjenom reklamacijom prvenstveno ovisi o dobavljačima. eGuana je i u ovim slučajevima posrednik i reklamira dostavu i proizvode u ime krajnjeg kupca. eGuana potražuje sredstva od dobavljača na račune tvrtke. Nakon konačne odluke krajnjeg kupca prosljeđuje vraćeni novac na račune krajnjeg kupca odnosno ponovno naručuje željeni proizvod zavisno o željama kupca, savjetuje klijente u vezi reklamacija te obavlja kompletan proces reklamacije dobavljačima u ime krajnjeg kupca. eGuana se obavezuje postići maksimum za krajnjeg kupca oslanjajući se na znanje, pravila internet kupovine, iskustvo i ugled među dobavljačima.

Ukoliko je proizvod krajnjem kupcu neodgovarajuće veličine, zbog pogrešnog mjerenja, dobavljači neće uvažiti reklamaciju.
Ukoliko proizvod ne odgovara kupcu po sastavu, kvaliteti, nijansi boje ili nekog drugog razloga navedenog u opisu proizvoda reklamacija od strane dobavljača neće biti uvažena.
Ukoliko se krajnji kupac oslonio samo na slike proizvoda prilikom kupnje i reklamacije, dobavljači neće uvažiti povrat novca.

Krajnji kupac bez ikakvog razloga može vratiti proizvod dobavljaču. Sve eventualne troškove slanja snosi kupac. Proizvod koji se vraća dobavljaču mora biti ne korišten te u originalnom pakiranju. Kupac ima pravo na povrat novca ili slanje novog proizvoda nakon što dobavljač primi paket.

Reklamacija proizvoda uvažava se unutar 3 dana od dana preuzimanja proizvoda.

eGuana se obavezuje povrate novca od dobavljača proslijediti krajnjem korisniku u što kraćem roku koji ne smije biti duži od zakonskog roka od 30 dana.

ODRICANJE ODGOVORNOSTI

eGuana ne odgovara za štetu nastalu kao razlog što se krajnji kupac oslonio na informacije dane na Facebooku ili webu.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site! preloader